Mięso drobiowe jest chude, delikatne i bardzo łatwe do obróbki termicznej. Jest uniwersalną bazą do wielu dań na słono, słodko i ostro. Tym samym drób jest doskonałą propozycją na grilla nawet dla początkujących kucharzy. więcej...
Włoskie spaghetti czy pizza, hiszpańska tortilla, meksykańskie tacos czy japońskie sushi. Nikt nie zaprzeczy - to najpopularniejsze potrawy świata. Większość zgodzi się także, że serce światowej kuchni bije we Francji. To tam zjemy najwykwintniejsze przysmaki, takie jak burgundzkie ślimaki w maśle czosnkowym, czy smażone żabie udka. Jeśli nie przekonują nas takie potrawy na pewno zachwycimy się nicejską ratatouille, marsylską zupą rybną bouillabaisse, pasztetem foie gras, bretońskimi naleśnikami, normandzkimi flakami czy lyońskimi wędlinami. Nie można zapomnieć też oczywiście o wybornych winach i serach. więcej...
Marzysz o weekendzie w Lizbonie? Teraz jest on w zasięgu ręki. Wystarczy wziąć udział w konkursie "Nocny pociąg do Lizbony" organizowanym przez Turismo de Portugal i odpowiedzieć na jedno proste pytanie. Czas - do końca maja br. więcej...
Tłuste i smaczne sardynki i tuńczyki, doskonała, uznana na świecie oliwa, aromatyczna kawa oraz gazowany napój z naturalnym miąższem owocowym to tylko kilka portugalskich produktów, które zasługują na szczególną uwagę. Dzięki firmie "Smaki Portugalii" każdy z nas może ich spróbować. więcej...
Nowoczesna pani domu wie jak przyrządzić oryginalną potrawę, która rzuci na kolana całą rodzinę. Przegląda poradniki kulinarne, magazyny z przepisami oraz eksperymentuje z nowymi smakami. Jej kuchnia doskonale odzwierciedla to co jej w duszy gra. Propozycją dla pań, które chcą zabłysnąć przed swoimi bliskimi czymś smacznym i zdrowym jest potrawa z nutą orientu. więcej...
Nawet złota polska jesień potrafi dać nam się we znaki. Chłodne wieczory, przelotne deszcze sprawiają obniżenie odporności naszego organizmu. Warto go wzmocnić naturalną porcją witamin z marką Develey. więcej...
Nagrodzona potrawa to: Pasztet z dzika w cieście podany na musie borowikowym w tonacji konfitury z runa leśnego. więcej...