22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. więcej...
20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to okazja by wziąć udział w szkoleniach i konferencjach. więcej...
Wraz z zakończeniem tegorocznych Targów EuroGastro ruszyły przygotowania do kolejnej edycji tego najważniejszego dla branży HoReCa wydarzenia. Jubileuszowe 20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 6-8 kwietnia 2016 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. więcej...
Gastro - Hotel to targi regionalne odbywające się w miastach o wzmożonym ruchu turystycznym. Kolejna 24-cia edycja odbyła się w marcu w kołobrzeskiej hali Milenium. więcej...
19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro rozpoczną się już w przyszłym tygodniu. Tylko do poniedziałku, tj. 23 marca, można zarejestrować się online i skorzystać ze zniżki na bilet wstępu. W dniach 25-27 marca br. Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie odbędzie się wielkie święto gastronomii, podczas którego profesjonaliści będą mogli dokonać przeglądu oferty rynkowej i znaleźć rozwiązania dla każdego rodzaju lokalu. więcej...
Zbliżające się 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to dla przedstawicieli branży HoReCa nie tylko szansa do poznania najnowszej oferty gastronomicznej, ale również okazja do niesienia pomocy potrzebującym. Podczas targów odbędzie się aukcja na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. więcej...
Podczas zbliżających się 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro można wziąć udział w kursie, który kończy się egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej. Targi EuroGastro odbędą się 25-27 marca 2015 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. więcej...
Zbliżające się 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro umożliwią miłośnikom kuchni poznanie oferty gastronomicznej, będą również okazją do spotkania kulinarnych autorytetów. Po raz pierwszy szef kuchni Artur Świerżewski, który specjalizuje się w daniach kuchni myśliwskiej, zorganizuje konkurs "Smaki dziczyzny". Tradycyjnie odbędą się pokazy oraz konkursy: "Kulinarny Talent 2015" Roberta Sowy, "Gotuj lokalnie" Marcina Budynka i Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa. więcej...
Trwają przygotowania do 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Zainteresowanie firm uczestnictwem w targach jest bardzo duże, większość powierzchni wystawienniczej została już sprzedana. więcej...
Targi Gastro-Hotel - wiele lat tradycji! Zapraszamy na 24-tą edycje targów. 11 - 13 marca KOŁOBRZEG Hala Milenium. więcej...
Już 26 marca rozpoczną się 18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014. Przez trzy dni 278 wystawców z 17 krajów przedstawi ofertę dla branży HoReCa. Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie gościć będzie również kulinarnych ekspertów, a specjaliści od marketingu podzielą się wiedzą w zakresie skutecznych działań, które warto wdrożyć w biznesie restauracyjnym. więcej...
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 zostanie zaprezentowana innowacyjna szwedzka technologia Granule Optimised Washing TechnologyTM, stosowana w profesjonalnych zmywarkach. Firma GRANULDISKR na stoisku A-25 przeprowadzi pokazy z zastosowaniem drobnych granulek z niebieskiego plastiku, tzw. PowerGranulesR. Dzięki temu rozwiązaniu wyczyszczenie brudnych patelni i garnków zajmuje zaledwie 2 minuty i nie wymaga wstępnego zmywania. więcej...
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014, które odbędą się w dniach 26-28 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, będzie można spotkać kulinarnych mistrzów. Obecność potwierdzili Robert Sowa, Teo Vafidis oraz Marcin Budynek, którzy od lat popularyzują sztukę kulinarną. więcej...
Firma MT Targi Polska, organizator 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014, zaprasza wystawców do uczestnictwa w konkursie na Najlepszy Produkt EuroGastro 2014. Spośród zgłoszeń, które zostaną przesłane do 24 lutego, niezależne Jury wybierze zwycięzców w 9 kategoriach i przyzna prestiżowy znak "Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2014". więcej...
Zakończyły się XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro, będące najistotniejszym wydarzeniem w branży HoReCa. Swoją ofertę zaprezentowało 267 wystawców, a targi odwiedziło ponad 19 000 osób. Ponad 600 słuchaczy skorzystało ze szkoleń branżowych. Impreza wystawiennicza zorganizowana przez firmę MT Targi Polska odbyła się w dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. więcej...
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro już za 2 dni. Nieodzownym elementem tej imprezy jest sektor kawowy, a całości dopełniają pokazy cukiernicze. To ważne spotkanie branży HoReCa odbędzie się w dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. więcej...
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to szansa dla młodych, utalentowanych kucharzy do sprawdzenia swoich umiejętności w konkursach towarzyszących VIII Festiwalowi Kuchni Greckiej oraz V Festiwalowi Carvingu. Oba wydarzenia odbędą się pierwszego dnia targów, tj. 20 marca 2013, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. więcej...
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro, które odbędą się w dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, to dobra okazja do skorzystania z bogatej oferty edukacyjnej. Organizator wspiera firmy oferując bezpłatne warsztaty prowadzone przez specjalistów z branży. Jeden z bloków tematycznych poświęcony będzie problematyce audytowania restauracji. więcej...
Za nami trzy edycje targów Gastro-Hotel - w Kołobrzegu, Mikołajkach, Zakopanem. W sezonie jesiennym zaprosiliśmy branżę gastronomiczną i hotelarską na targi do Wrocławia. więcej...
Baba, kiszka, kindziuk i słynny na całą Polskę sękacz, to tylko niektóre z rarytasów tradycyjnej podlaskiej kuchni. Smaki Podlasia są niezwykle urozmaicone. Polskie obyczaje uzupełniają tu wpływy kuchni litewskiej, białoruskiej, tatarskiej, a nawet zachodnioukraińskiej. Charakterystyczne dla tego regionu dania, tradycyjne receptury kulinarne i ciekawostki lokalnej kultury zaprezentuje podczas nadchodzących Targów EuroGastro 2012 szef kuchni i dyrektor gastronomii w hotelu Warszawa Spa&Resort w Augustowie- Marcin Budynek. Pokaz "Kuchnia pachnąca tradycją, czyli prezentacja kultury i tradycji kulinarnych Podlasia" odbędzie się 23 marca w hali wystawienniczej Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. więcej...
Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel - wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów. więcej...
Ruszyły już przygotowania do kolejnej edycji największej w kraju imprezy branży HoReCa XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2012. Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii oraz pełen przegląd produktów i usług dla rynku w ciągu trzech dni targów zaprezentują wiodący producenci i dystrybutorzy z Polski i zagranicy. Przedstawią różnorodne oferty w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia sal restauracyjnych i barów czy sektora kawowego. EuroGastro umożliwią zapoznanie się z innowacyjnymi produktami, które pojawiły się na rynku HoReCa oraz najbardziej aktualnymi trendami w gastronomii. więcej...
Targi GASTRO-HOTEL to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchy turystycznego. 6 kwietnia zawitała do stolicy Podbeskidzia- Bielska- Białej. więcej...
7 kwietnia 2011 roku w stolicy Podbeskidzia - Bielsko-Białej, odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo - Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech. więcej...
Zapraszamy na targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii więcej...
Na tegorocznych XV Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro po raz pierwszy zaprezentuje się Hiszpania. Specjalnie na targi do Polski przyjedzie 17 hiszpańskich wystawców z ofertą produktów narodowych. Trzy dni targów będą okazją do zapoznania się z najlepszymi regionalnymi wyrobami spożywczymi, a także do nawiązania kontaktów handlowych z hiszpańskimi przedstawicielami firm, dostawcami, importerami i dystrybutorami. Targi EuroGastro 2011 odbędą się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. więcej...
Konkurs i degustacja dań barbecue odbędą się w ramach pokazów i warsztatów "Rok Polski w BBQ" organizowanych podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. Najlepsze zespoły z całej Polski będą demonstrować swój kunszt kulinarny i umiejętności w zakresie przyrządzania dań barbecue. Oceny potraw na bazie degustacji dokona publiczność, która wyłoni również zwycięski zespół. Organizatorem "Roku Polski w BBQ" jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni we współpracy ze spółką MT Targi. Największe wydarzenie branży HoReCa w Polsce, targi EuroGastro 2011, odbędą się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. więcej...
Targi Gastro- Hotel to ciekawe i dostarczające wielu wrażeń, nie tylko wizualnych, ale także i smakowych, wydarzenie we wszystkich tych regionach gdzie są organizowane. więcej...
W marcu ruszy III edycja autorskiego konkursu mistrza kuchni Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2011". Do rywalizacji o zaszczytny tytuł staną młodzi adepci sztuki kulinarnej, a zwycięzców wyłoni jury konkursowe, w którym zasiądą popularni krytycy kulinarni oraz gwiazdy show biznesu. Konkurs odbędzie w ramach XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, organizowanych w dniach 23-25 marca 2011 r. w Warszawie. więcej...
Polscy kucharze będą prezentować swoje mistrzowskie umiejętności w konkursie kulinarnym podczas VI Festiwalu Kuchni Greckiej. Weźmie w nim udział 12 osób, które przygotowywać będą dania z wykorzystaniem greckich produktów. Ich oceny dokona jury degustacyjne, w składzie którego zasiądą słynni szefowie kuchni z Polski i zagranicy. Pomysłodawcą festiwalu jest Theofilos Vafidis, znany mistrz i doradca kulinarny. Śródziemnomorskie przysmaki w wykonaniu mistrzów kulinarnych oraz zmagania konkursowe kucharzy będą atrakcją pierwszego dnia XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 r. w Warszawie. więcej...
Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń do konkursu na "Najlepszy produkt Targów EuroGastro 2011". Konkurs przeznaczony jest dla wystawców XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2011 i po raz pierwszy zostanie zorganizowany w zmienionej formule. Na laureatów czeka nowa nagroda w postaci unikatowego logo "Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2011". Logo będzie można zamieszczać w materiałach promocyjnych i reklamowych nagrodzonego produktu jako znak doskonałej jakości w branży HoReCa. Dodatkowo, na stronie www.eurogastro.com.pl zamieszczone zostaną opisy i zdjęcia zwycięskich artykułów, które będą eksponowane do kolejnej edycji targów. więcej...
GASTRO-HOTEL to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchu turystycznego. więcej...
Przedstawiamy terminy targów Gastro-Hotel na nowy 2011 rok! więcej...
Na wiosnę odbędzie się jubileuszowa, dziesiąta edycja Mistrzostw Polski Baristów, podczas których międzynarodowe jury wybierze najlepszego baristę w kraju. Konkurs zostanie zorganizowany w ramach XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 w Warszawie. więcej...