Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.
Konferencja dla branży gastronomicznej podczas Festiwalu Dobrego Smaku Turystyka noclegi
     Konferencja dla branży gastronomicznej podczas Festiwalu Dobrego Smaku

turystyka24h.pl - turystyka i wypoczynekTurystyka24h.pl - turystyka i wypoczynek




» Polecane obiekty noclegowe

Konferencja dla branży gastronomicznej podczas Festiwalu Dobrego Smaku

2010-06-11

Jesteś właścicielem restauracji, jej managerem lub szefem kuchni? Zastanawiasz się nad otwarciem własnego lokalu? Weź udział w Konferencji organizowanej w ramach siódmego Festiwalu Dobrego Smaku i wykorzystaj kryzys gospodarczy, aby osiągnąć sukces. 

Prowadzenie własnego biznesu, a w szczególności restauracji to ogromne wyzwanie w dobie kryzysu. Coraz większa konkurencja, biedniejsze społeczeństwo i drożejące produkty to tylko niektóre problemy, z którymi borykają się na co dzień właściciele i managerowie restauracji. Konferencja „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?”, organizowana w ramach Festiwalu Dobrego Smaku to odpowiedź organizatorów na potrzeby branży gastronomicznej. Prowadzenie własnego biznesu wymaga elastyczności i nieustannego dopasowywania się do aktualnych potrzeb rynku. Kryzys nie musi oznaczać rezygnacji z tego, co do tej pory osiągnęliśmy. Czasem wystarczy zmienić aranżację wnętrza, menu, czy też zainwestować w działania marketingowe- przekonuje organizatorka Festiwalu Dobrego Smaku- Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

Restauracje jako pierwsze odczuwają skutki kryzysu na rynku finansowym, dlatego warto, by jak najszybciej zaczęły z nim walczyć. Na konferencji  „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?” wystąpią  szanowani eksperci z zakresu gastronomii, marketingu i architektury. Posiadanie wiedzy z tych trzech obszarów zapewni sukces każdemu lokalowi gastronomicznemu. I tu z pomocą przychodzą tacy eksperci jak  Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni,  Przemysław Andrzejak - przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc,  Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects, Maciej Plutecki- Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN, Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska. Podzielą się oni z uczestnikami swoją  wiedzą i wieloletnim doświadczeniem związanym z branżą gastronomiczną.

Konferencja odbędzie się 25 czerwca w piątek, w łódzkim Hotelu Focus.

Jeżeli chcesz uzyskać odpowiedź jak uratować swoją restaurację lub stworzyć nową, która będzie odporna na kryzys zajrzyj na www.festiwaldobregosmaku.eu

Program konferencji „Jak wykorzystać kryzys aby osiągnąć sukces?”

10.15 – 10.55          „Jak wykorzystać kryzys do zbudowania przewagi konkurencyjnej?” Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, v-ce prezes Euro-Toques Polska, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d'Or Poland,

10.55 – 11.25 „Jak dbać o dobry wizerunek restauracji” Przemysław Andrzejak - przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Pełnomocnik Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ds. Rozwoju i Promocji Uczelni

11.25 – 11.45 „Czy warto zatrudnić sommeliera?” Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, twórca portalu winomania.pl

12.15 – 12.45 "Wykorzystać niewykorzystane... -czyli współczesne adaptacje nietypowych przestrzeni na cele gastronomiczne" - Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects.

12.45 – 13.20 „Przynależność do organizacji pracodawców jako element innowacyjnego zarządzania firmą” Maciej Plutecki – Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN

13.20 – 14.00 „Slow Food jako nowa alternatywa dla polskiej gastronomii” Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska

Źródło: PR

 

 



hotele podróże wycieczki turystyka krajowa konferencje turystyczne turystyka zagraniczna


Zapisz się na Newsletter

Dopisz się do naszego newslettera dzięki czemu będziesz uzyskiwał informacje na Swojego maila o aktualnościach turystycznych, ciekawych ofertach firm oraz konkursach i promocjach turystycznych.

Dołącz do nas.

Zobacz także...

Poradniki turystyczne: co oferują zwiedzającym?

2023-03-30

Poradniki turystyczne: co oferują zwiedzającym?

Poradniki turystyczne to niezawodny sposób na wygodne i sprawne organizowanie podróży. Są one świetnym źródłem informacji, jeśli chodzi o atrakcje, dojazd i noclegi. więcej...

Zanęty na ryby - Jakie wybrać i jak stosować zanęty wędkarskie?

2023-03-29

Zanęty na ryby - Jakie wybrać i jak stosować zanęty wędkarskie?

Różnego rodzaju przynęty naturalne i zanęty na ryby używane są przez wędkarzy do wabienia oraz łowienia ryb. Różni je rozmiar, ale także zapach zanęty, dzięki czemu doświadczeni wędkarze mogą wybrać najbardziej odpowiedni produkt do danego rodzaju łowienia. więcej...

Niebezpieczeństwa na trasie - jak uniknąć problemów z dętkami rowerowymi?

2023-03-22

Niebezpieczeństwa na trasie - jak uniknąć problemów z dętkami rowerowymi?

Turystyka rowerowa jest wspaniałym sposobem na aktywny wypoczynek i zwiedzanie pięknych okolic. więcej...

Miejsce gdzie tradycja miesza się z nowoczesnością - poznaj najlepszy hotel w Białce

2023-03-14

Miejsce gdzie tradycja miesza się z nowoczesnością - poznaj najlepszy hotel w Białce

Góry są dobrym miejscem na wypoczynek przez cały rok. Pobyt w górach ma działanie relaksujące, odprężające, wpływając kojąco na wszystkie zmysły. To one dają możliwość obcowania z naturą w czystej postaci. więcej...

Okulary Uvex - must-have dla każdego turysty i podróżnika

2023-03-12

Okulary Uvex - must-have dla każdego turysty i podróżnika

Jeśli planujesz wakacje pełne aktywności na świeżym powietrzu, wakacje pełne słońca i niezapomnianych wrażeń, musisz wyposażyć się w okulary Uvex. więcej...