Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.
Podsumowanie targów Gastro - Hotel w Bielsku-Białej Turystyka noclegi
     Podsumowanie targów Gastro - Hotel w Bielsku-Białej

turystyka24h.pl - turystyka i wypoczynekTurystyka24h.pl - turystyka i wypoczynek




» Polecane obiekty noclegowe

Podsumowanie targów Gastro - Hotel w Bielsku-Białej

2011-04-19

Targi GASTRO-HOTEL to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchy turystycznego. 6 kwietnia zawitała do stolicy Podbeskidzia- Bielska- Białej.

Targi Gastro-Hotel to swego rodzaju wędrujące kompendium wiedzy o nowinkach branżowych. Tematyka oraz różnorodność wystawianych artykułów gastronomiczno-hotelarskich jest obszerna. Szeroka gama asortymentu branżowego pozwala każdemu zwiedzającemu targi znaleźć „coś dla siebie” lub swojego obiektu.

Bogaty program imprezy składał się z wielu atrakcji w postaci różnego rodzaju szkoleń i warsztatów oraz pokazów.

Wśród najważniejszych atrakcji wymienić należy zaciętą i wyrównaną rywalizację drużyn w konkursie Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata Tex-Mex- bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston. Zwycięska ekipa z regionu, w którym odbywają się targi kwalifikuje się do wielkiego finału konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim. Najlepszy wśród najlepszych kucharzy biorących udział w naszych regionalnych konkursach, otrzyma m.in. nominację do Kulinarnego Pucharu Polski. Podczas przyszłorocznego finału region Podbeskidzia reprezentować będą laureaci pierwszego i drugiego miejsca.

Spośród 5 startujących drużyn najlepsza zdaniem jury była reprezentująca restaurację Wieża Ciśnień z Wrocławia ekipa w składzie Marek Łabuda i Tomasz Hartman. Zaraz za nimi na „podium” stanęli panowie Konrad Klimek i Sławomir Szczygielski z restauracji Dworek nad Stawem w Wodzisławiu Śląskim oraz Łukasz Kurek i Michał Olek z Wodnej Wieży w Pszczynie.

W drugim konkursie Regionalny Sekret Smaku, swoje kulinarne sekrety zdradził Jakub Kasiński z pensjonatu na Wesołej w Limanowej oraz Piotr Helfer i Damian Brido z restauracji Dębina w Żywcu prezentując przepięknie wykonane dania. Gratulujemy.

7 kwietnia 2011 roku odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo – Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech. Wzięło w nim udział 10 drużyn, które łącznie przygotowały 40 dań. Uczestnicy mieli do wykonania cztery dania: mięsne, rybne, wegeteriańskie oraz deser, zachowując formułę dań bankietowo – cateringowych.

Zwycięstwo wywalczyła drużyna reprezentująca Sanatorium Uzdrowiskowe MESKO w Kołobrzegu, w składzie Tomasz Stachowicz i Mariusz Waśków. Panowie oprócz nagrody ufundowanej przez sponsorów otrzymali kwalifikacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.

Drugie miejsce, a zarazem prawo udziału w konkursie L’Arte de la cuisine Martell 2012r. zdobyli Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki z Hotelu Aquarius Spa w Kołobrzegu.

Trzecie miejsce przypadło Wojciechowi Tunkiewiczowi oraz Bartoszowi Juszko z Park Hotel w Olsztynie.

Z myślą o gościach targowych, a w szczególności o menagerach restauracji i hoteli i ich pracownikach zorganizowaliśmy szereg szkoleń. Wśród bogatej oferty warsztatów goście mogli wziąć udział m.in. w takich szkoleniach dla menagerów, kucharzy, kelnerów, kierowników sali i pokojowych jak: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii, Savior-vivre- dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości, Warunki sprzedaży win w gastronomii, Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii oraz Pokój hotelowy wraz z łazienką- profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa.

Wszyscy zwiedzający mogli zapoznać się z ultranowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi, w tym z systemami informatycznymi usprawniającymi zarządzanie i prowadzenie punktów gastronomicznych, hoteli lub innych lokali użyteczności publicznej.

Z carvingiem – czyli sztuką rzeźbienia w owocach i warzywach zapoznawał Dariusz Ślusarczyk. Swoje show barmańskie zaprezentował Krzysztof Drabik. Kuchnię z jakiej słynie Podbeskidzie prezentowali podczas swojego pokazu członkowie Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.

Targi oraz wszystkie przygotowane szkolenia i pokazy cieszyły się ogromnym zainteresowaniem gości odwiedzających.

Na następną imprezę z cyklu Gastro- Hotel organizatorzy zapraszają do Hali AWF przy al. Paderewskiego 35 we Wrocławiu 5 – 7 października oraz do Bydgoszczy 26 - 28 października 2011 roku.

Szczegóły na www.gastro-hotel.pl

Zapraszamy!

źródło: PR



hotele targi targi dla hotelarzy targi gastronomiczne Targi Gastro-Hotel targi hotelarskie Bielsko-Biała

Zapisz się na Newsletter

Dopisz się do naszego newslettera dzięki czemu będziesz uzyskiwał informacje na Swojego maila o aktualnościach turystycznych, ciekawych ofertach firm oraz konkursach i promocjach turystycznych.

Dołącz do nas.

Zobacz także...

Niebezpieczeństwa na trasie - jak uniknąć problemów z dętkami rowerowymi?

2023-03-22

Niebezpieczeństwa na trasie - jak uniknąć problemów z dętkami rowerowymi?

Turystyka rowerowa jest wspaniałym sposobem na aktywny wypoczynek i zwiedzanie pięknych okolic. więcej...

Miejsce gdzie tradycja miesza się z nowoczesnością - poznaj najlepszy hotel w Białce

2023-03-14

Miejsce gdzie tradycja miesza się z nowoczesnością - poznaj najlepszy hotel w Białce

Góry są dobrym miejscem na wypoczynek przez cały rok. Pobyt w górach ma działanie relaksujące, odprężające, wpływając kojąco na wszystkie zmysły. To one dają możliwość obcowania z naturą w czystej postaci. więcej...

Okulary Uvex - must-have dla każdego turysty i podróżnika

2023-03-12

Okulary Uvex - must-have dla każdego turysty i podróżnika

Jeśli planujesz wakacje pełne aktywności na świeżym powietrzu, wakacje pełne słońca i niezapomnianych wrażeń, musisz wyposażyć się w okulary Uvex. więcej...

Niezawodne busy do Polski w niskiej cenie? To możliwe!

2023-03-09

Niezawodne busy do Polski w niskiej cenie? To możliwe!

Myślisz, że nie da się wyjechać za granicę, bez ponoszenia wysokich kosztów? Nic bardziej mylnego! Na rynku transportowym znajdziesz mnóstwo firm przewozowych, dysponujących o wiele korzystniejszymi cenami. więcej...

Zarezerwuj bus do Anglii i zapłać w dniu wyjazdu - to możliwe!

2023-03-08

Zarezerwuj bus do Anglii i zapłać w dniu wyjazdu - to możliwe!

Chciałbyś zarezerwować bus do Anglii, jednak nie masz wystarczającej ilości pieniędzy na ten moment lub po prostu nie chciałbyś robić przelewu w danej chwili? Spokojnie, w niektórych firmach przewozowych istnieje możliwość zapłaty bezpośrednio u kierowcy w dniu wyjazdu. więcej...

redakcja 2011-05-04

Dziękujemy za zgłoszenie

jjptaszek 2011-05-03

Witam. czytając Państwa artykuł z relacji z targów Gastro ? Hotel Bielsko ? Biała, zauważyłam błąd w nazwisku zwycięzcy konkursu"Regionalny Sekret Smaku" gdyż jest to Pan Jakub KASIŃSKI, a nie jak widnieje Jasiński. Bardzo prosiłabym o sprostowanie tego błędu.
Z góry dziękuję Joanna P.