Targi Gastro-Hotel Karpacz



KUCHNIA MOLEKULARNA


Dariusz Kuźniak zaprasza na magiczny pokaz kuchni molekularnej. Kuchnia molekularna oparta jest przede wszystkim na bazie produktów naturalnych, a „wyczarować” w niej można np. kawior z marchewki, lody ogórkowe, miętowy herbaciany makaron, itd. Jest to nowość w polskiej gastronomii. Celem pokazu jest ukazanie jak można otrzymać czyste smaki nietypowymi sposobami i często w bardzo zaskakujących zestawieniach.

SPEEDBAR

 

SPEEDBAR to jedna z najbardziej znanych i profesjonalnych grup barmańskich na świecie. Założycielem firmy jest trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair Krzysztof Drabik. Pseudonim artystyczny James Bond – Agent 007 związany jest z jego cechami, które powinien posiadać każdy profesjonalny barman. Jego pokazy tak jak on są innowacyjne, eleganckie, pełne dynamiki i profesjonalizmu. Cechuje go pomysłowość, elastyczność i pracowitość. W czasie pokazu zmienia się w dziką , nieokiełznaną bestię. Jest szybki i nadzwyczaj dokładny .

CARVING

 
Sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach ma swe
korzenie w krajach azjatyckich. Efektownie wyrzeźbione owoce i warzywa zaskakują  kunsztem i precyzją, a jednocześnie przyciągają wzrok kształtem i bogatą kolorystyką.
Określenie „sztuka kulinarna” w pełni opisuje mistrzostwo Szefów Kuchni w przygotowaniu posiłku, a celem carvingu jest uczynienie tego jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym.
Zapraszamy na pokazy
Dariusza Ślusarczyka na targach Gastro-Hotel

 

SZKOLENIA


Na targach Gastro-Hotel w Karpaczu 28 – 30 listopada czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.

 


  • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

  • Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy

  • Wino w gastronomii

  • Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa

  • Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej

  • Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości


KONKURS


Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Sudecka Kuchnia Regionalna

Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl


KONKURS DLA GOŚCI ODWIEDZAJĄCYCH

KARPACZ

28 – 30 listopada

Ul. Gimnazjalna 6a (przy Liceum Ogólnokształcącym)

środa – czwartek 1000 – 1700

piątek 1000– 1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

Targi Gastro-Hotel Karpacz

Co zwiedzić w Karpaczu – Top 8 atrakcji w Karpaczu
Karpacz to malownicza miejscowość położona w Karkonoszach, która co roku przyciąga rzesze turystów. Znajdująca...
Debiut Wysp Liparyjskich na TT Warsaw
Po raz pierwszy przedstawiciele Federacji Hotelarzy Wysp Eolskich (Federalberghi Isole Eolie) wychodzą...
21. Targi Lato - inspirujący smak podróży
21. Targi Turystyki i Wypoczynku Lato, które odbyły się w dniach 22-24 kwietnia br., przeniosły mieszkańców...
Jak profesjonalnie zorganizować wyjazd na międzynarodowe targi?
Wydawać by się mogło, że w czasach, w których wszystko można załatwić mailowo lub telefonicznie, nikt...
Konferencje i workshopy - prezentacje państw podczas TT Warsaw
Targi TT Warsaw to ważne wydarzenie biznesowe dla branży turystycznej. Spośród grona tegorocznych wystawców...
IV Europejskie Targi Produktów Regionalnych 10-15 sierpnia 2013 Zakopane
200 wystawców krajowych i zagranicznych, w tym: 97 twórców ludowych, 103 wystawców branży gastronomiczno-spożywczej.