Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.
Targi GASTRO-HOTEL podsumowanie Turystyka noclegi
     Targi GASTRO-HOTEL podsumowanie

turystyka24h.pl - turystyka i wypoczynekTurystyka24h.pl - turystyka i wypoczynek




» Polecane obiekty noclegowe

Targi GASTRO-HOTEL podsumowanie

2010-03-18

Targi GASTRO-HOTEL to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchy turystycznego. Kołobrzeg otworzył listę odwiedzanych miast. Stąd targi przemieściły się do Olsztyna, następnie zawitają w Toruniu, Rzeszowie i Wrocławiu.

W prowadzeniu hotelarsko - gastronomicznego biznesu te wyjątkowe targi to swego rodzaju wędrujące kompendium wiedzy o nowinkach.

Targi Gastro – Hotel Kołobrzeg 2010 zostały objęte patronatem Pana Prezydenta Janusza Gromka. Uroczystego otwarcia targów dokonał Zastępca Prezydenta Tomasz Tamborski, który również wziął udział w mini konkursie kulinarnym na scenie.

Po udanym roku 2009 targów pod marką Gastro-Hotel, wystawcy w liczniejszym gronie zaprezentowali się na pierwszych edycjach targów w tym roku.

W Kołobrzegu swoje produkty i usługi przedstawiło ponad 70 firm z kraju i zagranicy - producenci i dystrybutorzy wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz firm działających w branży piekarniczej i cukierniczej.

W Olsztynie uroczystego otwarcia dokonała Zastępca Prezydenta Miasta Halina Zaborowska-Boruch, która również popisała się wyjątkowymi zdolnościami kulinarnymi na scenie.

Targi Gastro – Hotel pozwoliły gościom odwiedzającym nie tylko odpowiedzieć na pytanie, czym uwieść hotelowego Gościa, ale także jak z pożytkiem i przyjemnością spędzić czas. Na targach nie zabrakło atrakcji w postaci konkursów kulinarnych, różnego rodzaju szkoleń i warsztatów oraz pokazów.

W Kołobrzegu odbył się Wielki Finał konkursu „Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim”, w którym udział wzięło udział 10 ekip -  laureatów konkursów z 2009r. Mieli oni za zadanie przygotowanie 4 dań bankietowych – dania mięsnego, wegetariańskiego, z owocami morza oraz deseru. Pierwsze miejsce w Wielkim Finale zajęli Przemysław Wieloch i Dariusz Kuźniak z Restauracji Revelo z Łodzi. Drugie miejsce zajeli –Dorota Pajęcka oraz Mariusz Nazimek z Hotelu Ambasador z Rzeszowa. Trzecie miejsce jury przyznało Ewie Bałdyś i Katarzynie Giermaniuk z Restauracji Centrum Astoria z Białegostoku.

W Kołobrzegu odbyły się równieżkwalifikacje do przyszłorocznego finału konkursu „Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania Bankietowo – Cateringowe z Oerlemans” . Udział w nim wywalczyły sobie dwie ekipy reprezentujące kołobrzeskie obiekty: Hotel Aquarius Spa - Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki oraz Bartłomiej Kaczmarek i Tomasz Semak z Restauracji Polferries.

W Olsztynie pierwsze miejsce w zmaganiach kulinarnych na żywo wywalczył Wojciech Tunkiewicz i  Bartosz Juszko z Park Hotel z Olsztyna. Drugie –Dariusz Podsiad i Dariusz Ostojski z Restauracji Azzun z Barczewa. Trzecie miejsce otrzymał Marcin Witczak z Sal Bankietowo-Cateringowych z Elbląga.

Z myślą o gościach targowych, a w szczególności o menagerach restauracji i hoteli i ich pracownikach organizatorzy zorganizowali szereg szkoleń dla kucharzy, barmanów, kelnerów, kierowników sali i pokojowych. Wśród bogatej oferty warsztatów goście mogli wziąć udział m.in. w takich szkoleniach jak: Podstawy barmaństwa, Profesjonalne przygotowanie pakietu konferencyjnego i obsługa konferencji, Współczesne technologie w gastronomii i hotelarstwie, Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych, Wino w gastronomii oraz Pokój hotelowy wraz z łazienką- profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa.

Można było też podpatrzeć specjalistów Monin Bar Solution w dziedzinie tworzenia indywidualnych koktajli alkoholowych i bezalkoholowych, napojów kawowych oraz drinków. Z  carvingiem - czyli sztuką rzeźbienia w owocach i warzywach zapoznawał Dariusz Ślusarczyk. Swoje show barmańskie zaprezentował mistrz polski – Krzysztof Drabik.

Targi oraz wszystkie przygotowane szkolenia i pokazy cieszyły się ogromnym zainteresowaniem gości odwiedzających.

Na następną imprezę z cyklu Gastro- Hotel organizatorzy zapraszają do Hali Sportowej Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul.Grunwaldzkiej 33/35
w Toruniu  26 - 28 maja, a następnie do Rzeszowa  9 - 11  czerwca oraz do Wrocławia 6 - 8 października

Szczegóły na www.gastro-hotel.pl


wystawca




















pokaz barmański Krzysztofa Drabika




















zdjęcie uczestników Wielkiego Finału konkursu Kulinarna Uczta Gastro - Hotel z Markiem Widomskim - Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans





















szkolenie z przygotowania jednostki mieszkalnej dla gościa w hotelu





kołobrzeg targi Wrocław Olsztyn Toruń Targi Gastro Hotel


Zapisz się na Newsletter

Dopisz się do naszego newslettera dzięki czemu będziesz uzyskiwał informacje na Swojego maila o aktualnościach turystycznych, ciekawych ofertach firm oraz konkursach i promocjach turystycznych.

Dołącz do nas.

Zobacz także...

Obóz na Kaszubach - recepta na udane lato dla dzieci

2021-05-05

Obóz na Kaszubach - recepta na udane lato dla dzieci

Kaszuby to przepiękne miejsce, w sam raz na odpoczynek. Region jest niezwykły ze względu na to, że łączy ze sobą góry, jeziora, pagórki, lasy i doliny. Klimat, który tam panuje jest nieporównywalny do innych wokół. więcej...

Eventy online, czyli jak zapewnić rozrywkę pracownikom w niepewnych czasach?

2021-05-04

Eventy online, czyli jak zapewnić rozrywkę pracownikom w niepewnych czasach?

Sytuacja pandemiczna w naszym kraju nie pozostawiła na żadnym przedsiębiorcy suchej nitki. Tak jak każdy kryzys, zweryfikowała siłę wielu biznesów. więcej...

Taxi wodne - niecodzienna alternatywa podróżowania

2021-05-04

Taxi wodne - niecodzienna alternatywa podróżowania

Taxi wodne w Gdyni to rozwiązanie, którym zachwycają się wszyscy przyjeżdżający do Trójmiasta turyści. więcej...

Buty na trudne trasy górskie

2021-03-09

Buty na trudne trasy górskie

Wybór właściwego obuwie w dużej mierze decyduje o powodzeniu wyprawy. Nie chodzi tu tylko o to, czy wrócimy z niej zmęczeni i zniechęceni, czy też szczęśliwi i głodni następnych przygód. Od butów często zależy, czy w ogóle wrócimy. więcej...

Gdzie spędzić długi, majowy weekend? Zabierz rodzinę na Mazury! Dla tych 3 powodów

2021-02-16

Gdzie spędzić długi, majowy weekend? Zabierz rodzinę na Mazury! Dla tych 3 powodów

Choć zimowa aura sprawia, że niektórzy nie zastanawiają się jeszcze, gdzie spędzić majowy weekend, z pewnością to dobry moment, aby rozejrzeć się nieco w dostępnych ofertach. więcej...