Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro – Hotel z Markiem Widomskim

Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro – Hotel z Markiem Widomskim

BIELSKO – BIAŁA 2011

7 kwietnia 2011 roku w stolicy Podbeskidzia – Bielsko-Białej, odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo – Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech.

Wzięło w nim udział 10 drużyn, które łącznie przygotowały 40 dań. Uczestnicy mieli do wykonania cztery dania: mięsne, rybne, wegeteriańskie oraz deser, zachowując formułę dań bankietowo – cateringowych

Kucharzy oceniało jury w składzie:

* Marek Widomski – dyrektor Culinary Institute In Crakow, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, doradca kulinarny firmy Oerlemans,

* Waldemar Hołówka – członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni i ekspert firmy Winterhalter,

* Wiesław Wróblewski – Prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego

* Jonatan Kasprzak – przedstawiciel firmy Oerlemans,

* Przemysław Wieloch – szef kuchni restauracji Jan w Bełchatowie,

Zwycięstwo wywalczyła drużyna reprezentująca Sanatorium Uzdrowiskowe MESKO w Kołobrzegu, w składzie Tomasz Stachowicz i Mariusz Waśków.

Panowie oprócz nagrody ufundowanej przez sponsorów otrzymali kwalifikacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.

Drugie miejsce, a zarazem prawo udziału w konkursie L’Arte de la cuisine Martell 2012r. zdobyli Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki z Hotelu Aquarius Spa w Kołobrzegu.

Trzecie miejsce przypadło Wojciechowi Tunkiewiczowi oraz Bartoszowi Juszko z Park Hotel w Olsztynie.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!

Poziom konkursu wg jury był bardzo wysoki, dlatego serdeczne gratulacje wraz z wyrazami podziwu i uznania należą się wszystkim zawodnikom, którzy włożyli wiele pracy w przygotowanie wspaniałych dań podczas konkursu.

* Katarzyna Giermaniuk i Katarzyna Borowska – Restauracja Centrum Astoria Białystok

* Marta Kloc i Marcin Gątarski – Hotel Ambasadorski Rzeszów,

* Małgorzata Ślęzak i Dorota Barszczewska – Zespół Zamkowo-Parkowy Baranów Sandomierski,

* Dariusz Ostojski i Dariusz Podsiad – Restauracja Azzum Barczewo,

* Filip Rosa i Arkadiusz Kruszik – Hotel Verde Montana Welles & SPA Kudowa Zdrój,

* Łukasz Grzesik i Piotr Arasymowicz – Restauracja ilGusto Wrocław,

* Jacek Kordas i Kamil Korczyński – Hotel Restauracja Pod Borem.


 

 

 

źródło: PR

Idealny samochód dla Twojego hotelu? Postaw na Mercedes-Benz!
Świat luksusowego doświadczenia w podróżowaniu stale ewoluuje, a branża hotelarska wciąż stawia sobie...
Ferie z rodziną w hotelu z basenem - gdzie warto się wybrać?
Zimowe ferie z rodziną mogą być niezapomniane, zwłaszcza jeśli zdecydujecie się na pobyt w atrakcyjnym...
Małopolska: Miejsce, gdzie wypoczynek spotyka przygodę!
Małopolska to niezwykłe miejsce, które oferuje zarówno możliwość relaksu, jak i niezapomniane przygody....
Noce saunowe - niezapomniane wrażenia!
Gorąca para unosząca się w powietrzu, aromatyczne olejki eteryczne, ciepłe drewno i przyjemna cisza…...
Szczawnica: harmonia natury, zdrowia i kultury
Zaklęta u stóp majestatycznych Gór Pienin, Szczawnica stanowi żywy dowód na trwały urok i leczniczą moc...
Hotel czy apartament: co lepiej wybrać na nocleg?
Wybór noclegu to nie tylko kwestia czterech ścian i dachu. Warto zastanowić się, czy lepiej zdecydować...