Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.
Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim Turystyka noclegi
     Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim

turystyka24h.pl - turystyka i wypoczynekTurystyka24h.pl - turystyka i wypoczynek




» Polecane obiekty noclegowe

Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim

2011-04-19

Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim

BIELSKO - BIAŁA 2011

7 kwietnia 2011 roku w stolicy Podbeskidzia - Bielsko-Białej, odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo – Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech.

Wzięło w nim udział 10 drużyn, które łącznie przygotowały 40 dań. Uczestnicy mieli do wykonania cztery dania: mięsne, rybne, wegeteriańskie oraz deser, zachowując formułę dań bankietowo – cateringowych

Kucharzy oceniało jury w składzie:

* Marek Widomski – dyrektor Culinary Institute In Crakow, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, doradca kulinarny firmy Oerlemans,

* Waldemar Hołówka - członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni i ekspert firmy Winterhalter,

* Wiesław Wróblewski - Prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego

* Jonatan Kasprzak – przedstawiciel firmy Oerlemans,

* Przemysław Wieloch - szef kuchni restauracji Jan w Bełchatowie,

Zwycięstwo wywalczyła drużyna reprezentująca Sanatorium Uzdrowiskowe MESKO w Kołobrzegu, w składzie Tomasz Stachowicz i Mariusz Waśków.

Panowie oprócz nagrody ufundowanej przez sponsorów otrzymali kwalifikacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.

Drugie miejsce, a zarazem prawo udziału w konkursie L’Arte de la cuisine Martell 2012r. zdobyli Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki z Hotelu Aquarius Spa w Kołobrzegu.

Trzecie miejsce przypadło Wojciechowi Tunkiewiczowi oraz Bartoszowi Juszko z Park Hotel w Olsztynie.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!

Poziom konkursu wg jury był bardzo wysoki, dlatego serdeczne gratulacje wraz z wyrazami podziwu i uznania należą się wszystkim zawodnikom, którzy włożyli wiele pracy w przygotowanie wspaniałych dań podczas konkursu.

* Katarzyna Giermaniuk i Katarzyna Borowska - Restauracja Centrum Astoria Białystok

* Marta Kloc i Marcin Gątarski - Hotel Ambasadorski Rzeszów,

* Małgorzata Ślęzak i Dorota Barszczewska - Zespół Zamkowo-Parkowy Baranów Sandomierski,

* Dariusz Ostojski i Dariusz Podsiad - Restauracja Azzum Barczewo,

* Filip Rosa i Arkadiusz Kruszik - Hotel Verde Montana Welles & SPA Kudowa Zdrój,

* Łukasz Grzesik i Piotr Arasymowicz - Restauracja ilGusto Wrocław,

* Jacek Kordas i Kamil Korczyński - Hotel Restauracja Pod Borem.


 

 

 

źródło: PR



hotele targi targi dla hotelarzy targi gastronomiczne Targi Gastro-Hotel targi hotelarskie Bielsko-Biała

Zapisz się na Newsletter

Dopisz się do naszego newslettera dzięki czemu będziesz uzyskiwał informacje na Swojego maila o aktualnościach turystycznych, ciekawych ofertach firm oraz konkursach i promocjach turystycznych.

Dołącz do nas.

Zobacz także...

Wszystko, co należy wiedzieć o testamencie!

2020-10-19

Wszystko, co należy wiedzieć o testamencie!

Zapewne nie raz każdy z nas spotkał się ze słowem testament. Nie da się ukryć, że jest to wyjątkowy dokument, który najczęściej sporządzany jest przez osoby, które są już w podeszłym wieku. więcej...

Planujesz podróż do Norwegii? Sprawdź, jakie środki transportu są obecnie najbezpieczniejsze w kraju fiordów

2020-09-18

Planujesz podróż do Norwegii? Sprawdź, jakie środki transportu są obecnie najbezpieczniejsze w kraju fiordów

Na chwilę obecną osoby przyjeżdżające do Norwegii z Polski, nie muszą poddawać się kwarantannie związanej z COVID-19. Sytuacja jest jednak dynamiczna i trudno zawyrokować, czy stan ten się nie zmieni. Jak natomiast wygląda podróżowanie po samej Norwegii? Sprawdzamy dostępne środki transportu i wybieramy najbezpieczniejszy w dobie panującej pandemii. więcej...

Jesienny urlop nad morzem tylko we dwoje

2020-09-14

Jesienny urlop nad morzem tylko we dwoje

Nadal wiele osób kojarzy czas wypoczynku głównie z wakacjami. Rzeczywiście lipiec i sierpień są najcieplejszymi miesiącami w roku, ale nie oznacza to, że urlop po sezonie wysokim jest pozbawiony zalet. więcej...

Typy hoteli - rodzaje

2020-08-06

Typy hoteli - rodzaje

Wśród kategoryzacji dotyczących hoteli, jedną spośród najważniejszych, będzie podział tychże obiektów z uwagi na ich lokalizację i pełnione przez nie funkcje. Możemy wyróżnić chociażby hotele uzdrowiskowe, hotele-kasyna, apartamentowe, rezydencyjne, miejskie, kongresowe, czy tranzytowe. więcej...

Blisko połowa gości hotelowych już płaci bonem turystycznym

2020-08-06

Blisko połowa gości hotelowych już płaci bonem turystycznym

Pierwsze dwa dni działania Polskiego Bonu Turystycznego za nami. Czy turyści już korzystają z tej formy płatności za wypoczynek? Okazuje się że tak. I to bardzo chętnie. więcej...